Folosim cookie-uri pentru o experienta mai buna. Utilizarea site-ului reprezinta acordul dumneavoastra cu privire la POLITICA DE CONFIDENTIALITATE.

Pompa de caldura Ferroli Omnia M 3.2 22T 22kW

Pompa de caldura Ferroli Omnia M 3.2 22T 22kW

Pompă de caldură aer-apă cu instalare la exterior reversibila pentru încălzire și răcire Ferroli Omnia M 3.2 de 22 kW 

 

 • Alimentare trifazată.
 • Refrigerant R32
 • Unitate externa: 2CP000QF
 • Accesorii neincluse: Sonda de temperatura; amortizoare din cauciuc anti-vibratii

 

 

Pompele de căldură aer-apă din această serie îndeplinesc cerinţele sistemului termic pentru iarnă şi vară din instalaţiile rezidenţiale şi comerciale de putere  medie. Toate unităţile sunt potrivite pentru instalare la exterior şi, deoarece pot produce apă până la 65 °C, pot fi utilizate în instalații radiante, cu ventiloconvectoare sau cu radiatoare şi pentru producţia indirectă de apă caldă menajeră (ACM) prin intermediul unui boiler extern.

Unităţile utilizează un compresor cu inverter de c.c. care modulează puterea furnizată sunt echipate cu un kit hidronic ce conţine toate componentele hidraulice pentru instalare rapidă şi sigură. Unităţile prezintă eficienţă energetică ridicată şi un nivel redus de zgomot, putând fi folosite ca generator unic pentru instalație sau integrate cu alte surse de energie precum rezistențe electrice suplimentare sau cazane.

Toate unităţile sunt furnizate standard cu o sondă de temperatură a rezervorului de stocare a apei calde menajere (ce va fi montată de instalator) şi cu o sondă de temperatură a aerului exterior (deja instalată pe unitate), pentru a asigura reglarea încălzirii şi răcirii în funcţie de climă.


SISTEMUL DE COMANDĂ

Interfaţa cu utilizatorul constă dintr-un controler cu fir la distanţă (5 cabluri, lungime max. 50 m de la unitate) care gestionează:

- SISTEMUL DE ÎNCĂLZIRE ŞI RĂCIRE în care pompa de căldură este singura sursă. Dacă unitatea funcţionează în modul încălzire sau răcire, aceasta funcţionează modulând frecvenţa compresorului pentru a menţine temperatura apei produse la valoarea de referinţă stabilită. Prin intermediul unei valori de parametrizare, se poate utiliza controlerul de la distanţă (de exemplu, pentru circuitele de încălzire cu o singură zonă) ca termostat pentru cameră.

- PRODUCŢIA DE APĂ CALDĂ MENAJERĂ (ACM) Unitatea porneşte în modul de încălzire pentru a menţine temperatura unui rezervor de stocare a ACM la valoarea de referinţă stabilită. Este necesară montarea în instalație a unei vane de derivație cu 3 căi (nefurnizată) care, împreună cu sonda de temperatură T5 introdusă într-o teacă a boilerului, deviază agentul termic produs către acumulator (sonda T5 este furnizată cu cablu cu lungimea de 10m)

- SURSE DE ENERGIE SUPLIMENTARE (cazan sau rezistența electrică) În funcţie de valorile setate ale parametrizării, aceste surse pot fi pornite complementar cu pompa de căldură sau în locul acesteia în funcție de parametrii setați şi, de asemenea, dacă pompa de căldură nu funcţionează.

- FUNCŢIA DE CASCADĂ a mai multor unităţi. Unitatea principală poate controla în modul cascadă până la 6 unităţi diferite (1 principală, 5 secundare care sunt, de asemenea, de capacități diferite) cu un singur controler conectat la unitatea principală. Se poate aloca funcţia de producţie de ACM către unitatea principală, iar în cazul defectării uneia dintre cele 5 unităţi secundare, restul pot continua să funcţioneze în mod normal.

- GESTIONAREA A PÂNĂ LA 2 CIRCUITE DE ÎNCĂLZIRE (1 DIRECT ŞI 1 MIXT) Unitatea poate gestiona pompele de circulaţie (nefurnizate) ale celor 2 circuite de încălzire şi, numai pentru circuitul mixt, vana de amestec (nefurnizată) și sonda de temperatură a apei pe tur pentru zona 2 ( disponibilă ca accesoriu).

- CONTROLUL DE LA DISTANŢĂ AL UNITĂŢII PRIN APLICAŢIE. (disponibil pentru sistemele iOS şi Android)

- Funcţia ANTI-LEGIONELLA Se pot seta cicluri săptămânale anti-legionella. Pentru a efectua corect aceste cicluri, pompa de căldură trebuie să funcționeze într-un sistem cu încălzitor electric de rezervă sau centrală termică

- MOD SILENŢIOS Când este pornit, conform unui program setat, se reduce frecvenţa maximă a compresorului şi turaţia ventilatorului, pentru a reduce zgomotul şi consumul electric al unităţii

- ECONOMIC Posibilitate de definire a intervalelor orare pentru încălzire şi răcire şi a valorilor de referinţă aferente pentru mod ECONOMIC.

- PROGRAMARE SĂPTĂMÂNALĂ se poate seta un program diferit pentru fiecare zi a săptămânii, definind modul de funcţionare pentru fiecare interval de timp (RĂCIRE/ÎNCĂLZIRE/ACM) şi valoarea de referinţă operaţională.

- PROTECŢIE ANTI-ÎNGHEŢ Funcționare garantată la o temperatură a aerului până la -20°C mulțumită plăcii electronice a pompei de căldură, care permite încălzirea apei cu ajutorul rezistenței electrice anti-îngheț (furnizată standard), a pompei de căldură și a boosterului electric (dacă este instalat)


CIRCUIT DE RĂCIRE

Aflat în întregime în interiorul unității pentru a facilita operațiile de întreținere, acesta este echipat cu compresor cu inverter c.c de tip dublu rotativ, pentru a garanta o echilibrare dinamică mai mare și pentru a reduce vibrațiile. Acesta este prevăzut cu suporturi de cauciuc anti-vibraţii şi este acoperit cu un strat dublu de material izolant fonic pentru a reduce zgomotul. De asemenea, compresorul este echipat cu element de încălzire cu ulei în carcasă. Circuitul este echipat cuschimbător de căldură în plăci brazate din oțel inoxidabil şi cu element de încălzire anti-îngheţ,VENTILATOARE AXIALE CU MOTOR C.C. FĂRĂ PERII dotate cu grilaje de siguranţă pentru prevenirea accidentelor, serpentină cu aripioare fabricată din tuburi de cupru şi aripioare din aluminiu. Toate unităţile sunt echipate cu control al ventilatorului cu turație variabilă, care permite funcţionarea la temperaturi exterioare scăzute în modul răcire şi la temperaturi exterioare ridicate în modul încălzire


CIRCUIT HIDRAULIC

Aflat în unitate pentru a facilita operațiile de întreținere, este echipat standard cu POMPĂ DE CIRCULAȚIE cu motor cu turație variabilă, fluxostat de apă, ventil de aerisire automat, manometru de apă, vas de expansiune și supapă de siguranță. Unitatea este furnizată și cu un filtru y, ce trebuie montat de către instalator. Schimbătorul de căldură în plăci şi toate ţevile circuitului hidraulic sunt izolate termic pentru a evita formarea condensului şi a reduce pierderile de căldură.


Avantajele sistemelor cu pompă de căldură

Satisfac necesarul incintei prin utilizarea temperaturii exterioare ca sursă de energie regenerabilă și inepuizabilă

 

Surse regenerabile

Aerul, apa și pământul, cele 3 elemente întâlnite pretutindeni pe planetă, constituie o sursă de căldură și energie practic nelimitată. Tehnologia modernă cu care sunt echipate pompele de căldură extrag această energie într-un mod ecologic și eficient pentru a satisface necesarul de încălzire șirăcire al oricărui tip de aplicație.

 

Eficienţă Energetică

Pompele de căldura permit atingerea unor grade de eficiență mult mai mari în comparație cu sistemele tradiționale de încălzire prin utilizarea energiei din mediu ca sursă principală.

 

Costuri reduse

Eficienţa energetică ridicată garantată de pompele de căldură, combinată cu sistemul avansat de control capabil să asigure o sinergie maximă între toate componentele sistemului, duc la optimizarea eficienţei generale a sistemului și la reducerea costurilor de exploatare, pe tot parcursul anului. Energia necesară pentru atingerea confortului maxim este întotdeauna produsă astfel cel mai eficient și economic, evitând risipa şi acordând întotdeauna prioritate surselor energetice naturale.

 

Producția de Apă Caldă Menajeră

Pompele de căldură pot satisface, de asemenea și nevoia de producere a apei calde menajere prin coordonarea tuturor cerințelor și prioritizarea acestora. Un rezervor adecvat de stocare a apei este întotdeauna necesar pentru a garanta confortul maxim.

 

Reglementare şi Integrare: Viitorul încălzirii

Pompele de căldură sunt echipate cu un sistem de control pentru gestionarea și coordonarea tuturor surselor de căldură prezente (pompă de căldură, panou solar, cazan, centrală), pentru satisfacerea tuturor nevoilor de confort cu consum minim de energie, generată în cel mai eficient mod posibil.

 

Funcția Răcire

Pompa de căldură poate fi folosită și pentru a produce agent termic rece care poate fi utilizat în instalația de răcire. Posibilitatea de a utiliza pompa de căldură și pentru răcire extinde perioada de funcționare a acesteia și pe perioada verii, transformând echipamentul într-o soluție completă pentru necesarul de încălzire si răcire.

 

 

Mediul exterior (aer, apă şi pământ) conţine o cantitate considerabilă de energie termică complet regenerabilă

 

Pompa de căldură poate să ridice nivelul termic al

acestei energii şi să o transfere către instalație prin

utilizarea unui ciclu termodinamic.

Pentru efectuarea acestei operaţii este necesară

o anumită cantitate de energie electrică (în mod

normal, neregenerabilă) care, la rândul său, va fi

transformată în căldură şi transferată la instalație.

 

 

Economie de energie

 

Deși este ușor de demonstrat confortul energetic al sistemului în pompă de căldură, comparativ cu un sistem de încălzire tradițional, confortul economic este influențat de un număr mult mai mare de factori și în special de relația dintre costul energiei electrice și cel al combustibilului fosil.


Cei 3 factori fundamentali sunt :

 • cost energie electrică
 • cost combustibil
 • randament sezonier pompă de căldură

 

Tipul de instalație de distribuție


Are o influență decisivă asupra temperaturii la care

trebuie să ajungă apa din interiorul pompei de căldură.

Cu cât temperatura apei produse este mai scăzută cu

atât este mai eficientă pompa de căldură.

 
 


Capacitate încălzire A7W35
22 kW
Putere absorbită A7W35
5 kW
COP A7W35
 4.4
Debit apă A7W35
 3784 l/h
Presiune statică disponibilă  A7W35
 92 kPa
Capacitate încălzire A7W5522 kW
Putere absorbită A7W558.3 kW
COP A7W55 2.65
Debit apă A7W55 2365 l/h
Presiune statică disponibilă  A7W55 106 kPa

 

SCOP la 55°C

 

3.23

Clasa de eficienta incalzire a spatiului la 55°CA++
Eficienta incalzire a spatiului la 55 C
126%
SCOP la 35°C4.53
Clasa de eficienta incalzire a spatiului la 35°CA+++
Eficienta incalzire a spatiului178%
Tip compresorTwin Rotary DC
Tip de schimbător instalațieplăci brazate din oțel inoxidabil
Tip de schimbător sursăserpentină cu aripioare
Tip de ventilatorC.C. axial
Capacitate vas expansiune intern8 l
Presiunea maximă supapă siguranță internă3 bar
Nivel maxim de zgomot la Răcire73 dBA
Nivel maxim de zgomot la Încălzire73 dBA
Greutate net
177 Kg
Adancime526 mm
Latime1220 mm
Inaltime1725 mm
Tensiune de alimentare380 V AC
Intrare curent maxim25 A
Agent frigorificR-32
Racorduri hidraulice1 1/4 "
Boiler ACM - suprafața minimă a serpentinei otel/email
3.5 l / 5.0 l

 

 

 *Valorile declarate sunt calculate fără opționale și alte accesorii. Datele sunt în concordanță cu EN14511

EER (Raport Eficiență Energie) = raport între capacitatea totală de răcire și puterea absorbită

COP (Coeficient de Performanță) = raport între puterea totală de încălzire și puterea absorbită

A7W35 = sursă : aer 7°C d.b. 6°C w.b. / instalație: apă retur 30°C apă tur 35°C

A7W45 = sursă : aer 7°C d.b. 6°C w.b. / instalație: apă retur 40°C apă tur 45°C

A7W55 = sursă : aer 7°C d.b. 6°C w.b. / instalație: apă retur 47°C apă tur 55°

Pompe de caldura
Putere incalzire (kW)22
Tip echipamentMonobloc
UtilizareRăcire, încălzire
Capacitate rezervor (litri)Fără rezervor
Garantie
Garantie (luni)36
 • Cod produs: 2CP000QF
 • Garantie: 36 luni

 • Disponibilitate: În Stoc
 • 27.560,00 RON

021 252 8495 • 021 321 3731 • 021 252 8496

Sau ne poti lasa un mesaj si te sunam noi!